Forum taneczne Taniec - strona główna Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Maj 17, 2012, 04:34:42
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Aktualności: Ostatnio mieliśmy dość duże sprzątanie forum. Niektóre konta mogą być nieaktywne, za trudności przepraszamy.

+  Forum taneczne
|-+  Style tańca
| |-+  Taniec nowoczesny
| | |-+  Taniec Electric Boogie , Poping
« poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Taniec Electric Boogie , Poping  (Przeczytany 474 razy)
Mruwek
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 11, 2009, 01:36:10 »

Czesc, chcialbym sie nauczyc tych tancow , czy jest ktos kto to tanczy i moglby mi pomoc zaczac??
nie mam zbytnio jak chodzic na warsztaty, mieszkam troche od miasta , i w miescie nie ma zbytnio warsztatow tego tanca. :-\ Prosze o pomoc  :) pisac na gg 8803806 :]
SerekPop
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2011, 10:13:59 »

Nie ma czegoś takiego jak Electric boogie..

ten styl rozwijał się przez kilka lat w USA ale ludzie przestali go rozwijać!!

Popping'u możesz się nauczyć z Filmów instruktażowych takich jak

Mr.Wiggles Volume 1,2,3,4
Mr.Wiggles Session 1,2,3,4
OldSchool Dictionary

Pozdro ziomek!!
tanecznyzpasji
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 22, 2011, 11:19:53 »

Siema

Ja też kilka lat temu zacząłem się uczyć Electric Boogie - i mogę Ci powiedzieć tyle, że to nie przychodzi tak od razu z samego sztywnego treningu ale po czasie kiedy zaczniesz to czuć i mając już w głowie opanowane pewne ruchy i przy odpowiedniej muzyce Twoje Ciało same zacznie tańczyć.

Bardzo ważna jest muzyka bez niej nie potrawie tak samo tańczyć jak z nią i improwizjować.

Proponuje dobre lustro i dobrą muzykę + wytrwałość i nie poddawanie się jeśli na początku średnio będzie to wyglądać :]

Filmiki szukaj na youtube lub np. na portalu tanecznym Tanczyc-Chce.pl w odpowiednim dziale związanym z POPINGIEM i Electric Boogie np. pod tym linkiem znajdziesz kilka fajnych filmików:
http://tanczyc-chce.pl/index.php/filmiki?catid=12

Powodzenia i siły w wytrwałości :)
Strony: [1] Drukuj 
« poprzedni następny »

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
| dieta odchudzanie || dentysta, Olsztyn || Import z Chin || Pogotowie Stomatologiczne Łódź || pantomogram Olsztyn |